Kövess a FB-on!

 

Inspirációk

Látogatók száma:

látogató számláló

Gyerek esőkabát Tryxus módra :-)

2013.03.22. 09:01 tryxus

Közeleg a tavasz és vele együtt az esős idő is. A bölcsiből haza kell sétálni, még ha eső csapkodja ruhánkat, akkor is. Körülnéztem hát az anyagaim között, miből lehetne esőkabátot varrni. Találtam is egy nagy darab műanyag terítőnek valót. A viaszos vásznaknál kell keresni, csak ez teljesen átlátszó ;-)  Már nem is tudom, mikor és miért vettem, de most jó szolgálatot tett :-) 

IMG_2013032239916.jpg

Elkészítése roppant egyszerű (fotózása már kevésbé) :-) . Vesszük a gyerek aktuális kabátját. Körberajzoljuk a hátát, elejét, 2 ujját és a kapucnit. Mindenhol ráhagyunk 3-5cm-t, attól függően, hogy mennyire akarjuk lezserre hagyni. A hosszánál érdemes többet ráhagyni. A megfelelő részeket összevarrjuk, patentokat nyomunk bele és kész is! :-)  Alkoholos filccel rajzolhatunk rá, vagy ragaszthatunk rá színes ragasztószalagokat. Csak a képzeletünk szabhat határt!

Varráshoz nem árt egy bőrvarró talp, mert ez a műanyag nagyon ragad a talphoz!!! (Nem gondoltam, hogy ennek a talpnak van értelme, de most nagyon jól jött, hogy ott lapult a fiókomban :-) )

Természetesen hasonló módon felnőtt esőkabát is varrható ;-) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.