Kövess a FB-on!

 

Inspirációk

Látogatók száma:

látogató számláló

Hordozható etetőszék

2012.08.21. 22:28 tryxus

A gyerekek egyszer csak elérték azt a kort, amikor már szükség volt a saját etetőszékre,amit vihetünk magunkkal. Nade kinek van annyi helye a kocsiban, hogy 2 etetőszéket csak úgy magával cipeljen? Az meg végképp nem működhetett, hogy nagyszülőknél 2-2 etetőszék legyen,plusz a barátoknál is.. Így hát elkezdtem utánanézni, hogy mi kapható a "piacon".

Megláttam ezeket a textilből készült "etetőszékeket". Alapvetően kétfélét találtam. Az egyiket a gyerek vállainál kell átvetni a széken és ott tartja. A másik a hóna alatt keresztben fut végig. Olyat, ami vállnál és mellkasnál/pocaknál is tart, olyat nem láttam. Pedig az én fickándozó, örökmozgó gyerekeimnek az lett volna a legbiztonságosabb. Így hát arra jutottam, hogy jobban járunk, ha ezt én varrom meg. Íme:

IMG_0560_400x600.jpg

Akit érdekel a minta,csak írjon bátran és közzéteszem.

Összecsomagolva ilyen kis kompakt :) Imádom őket. Darabja kb annyi helyet foglal, mint 2-3db eldobható pelenka.

IMG_0562_600x400.jpg

2014.01.04. Frissítés!!!

Szabásminta:

Hordozhato_etetoszek.pdf

Szabás:

Szabd ki a szabásmintában található alakzatot. Figyelj, hogy 2 oldalon is hajtsd félbe az anyagot! 2db kell belőle a mintás anyagodból! Én a belsejébe gyapjúfilcet raktam (ez volt itthon). Vatelin is teljesen jó, de valamit rakj bele!

Kiszabandó még 2db  60cmx14cm (ez kerül hátulra és előre a pocakhoz). 2db 50cmx14cm (ez tartja majd vállnál a picit).

A varrásszélességet mindenhol add hozzá!!!!!

Szükséged lesz még hevederekre és hozzá illő csatokra:

4db 45cm-es heveder a vállrészhez és a pocak/hát részéhez. 4db kb 5-6cm-es darab a 4 fix csatrész felvarrásához. Tehát kb 2m kell. Nem baj, ha többet használsz, legfeljebb fityeg a felesleg, de legalább bármilyen méretű székre jó lesz ;)

Csatból 4 pár kell.

Leírás:

A 2 réteg mintás és a közé való (pl vatelin) anyagot színt színre fordítva varrd össze. Hagyj egy pici lyukat, fordítsd ki, varrd le. A pántokat szintén színt színre fordítva varrd össze, a pántok végeit hagyd nyitva, ide jönnek a hevederek!

1. A vállpántok egyik végébe fogj be egy kisebb darab hevedert, amit átfűztél a fix csaton, valamint egy hosszabb hevedert. Varrd le úgy, hogy a pánt végén behajtod az anyagot, hogy szép legyen.

2. A hasi és a háti részhez való (60cm-es darabok) pántokba varrd bele a hevedereket a következőképp:
Az egyik oldalon a fix csat legyen csak egy rövid, 5-6cm-es hevederrel bevarrva. A pánt végét behajtod, belefogod a hevedert, amit átfűztél a fix csat lyukán.  Figyeld, hogy jó irányba nézzen a csat!
A másik oldalába pedig a hosszabb hevedert (~45cm) varrod be. A csatot később is bele tudod fűzni.

3. Először a vállpántokat varrd fel. Az elején a két szélén kb 5cm hosszan engedd rá az elejére, varrd le X alakban, hogy jól tartson! Figyelj, hogy a kisebbik hevederes(fix csatos) rész legyen felül!! Ha fordítva sikerül, az sem gond, csak így praktikusabb használni! :)

4. Illeszd középre a has részen keresztbe futó pántot és varrd le. Ha ügyes voltál, a vállpántok levarrását szépen eltakarja ;)

5. Jöhet a hátsó részhez is a pánt. Terítsd magad elé a félkész művet úgy, hogy az imént felvarrt pánt lefelé nézzen. Illeszd a háti rész közepére a megmaradt pántot, tűzd oda és varrd le.

6. Fűzd be a megmaradt csatokat!

7. Tádááám! :)

Tipp: A hevederek végét olvaszd meg, hogy ne foszoljon! Azért legyen melletted egy pohár víz, nehogy lángba borítsd a lakást! :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.